From Status Quo to Status Go

Verandering gaat niet vanzelf en het vraagt om een inspanning en misschien is dat wel een van de redenen waarom veel mensen een vorm van weerstand hebben tegen verandering. Terwijl we weten dat in veel gevallen het risico om niets te doen veel groter is dan het risico om voor de verandering te gaan.

Waarbij het veranderingsproces pas succesvol is als je buy-in hebt van iedereen. Als je voor een veranderingsproject steun wilt krijgen van je collega’s, richt je dan niet alleen op de positieve aspecten van de nieuwe situatie. Denk er ook aan om tijd te investeren in het creëren van een emotionele band met de pijn van de status quo.

In dat perspectief zou een eerste stap in het veranderingsproces moeten zijn te achterhalen wat de verdeling is tussen de mensen in jouw team met een growth en fixed mindset. Het is van primair belang dat iedereen die zich in een verbeteromgeving bevindt überhaupt van deze verschillende mindsets bewust is. De juiste mindset heeft cruciale gevolgen voor de beoogde resultaten en de snelheid waarop de reis ernaartoe verloopt.

Durf te leren, ga de uitdagingen aan, maak fouten en daarnaast sta open voor elke vorm van feedback op elk moment.

Lees vooral ook eens: https://medium.com/creative-enlightenment/from-status-quo-to-status-go-6f4d67bb94c1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *